Zes striptekenaars onder één dak

In opdracht van Radboud umc maakten we een spannend stripboek voor kinderen met een stofwisselingsziekte. Het verzoek was om in begrijpelijke taal uit te leggen wat een energiestofwisselingsziekte inhoudt, om op deze manier manier aan de kinderen zelf uit te leggen wat er met hun lichaam gebeurt, maar ook voor meer begrip te zorgen bij vriendjes en vriendinnetjes.

Na een uitgebreid gesprek schreef Michiel het scenario. Vervolgens tekende Robby alle pagina's in potlood waarna Rob ze uitwerkte in inkt. Tot slot kleurde Marloes Dekkers alles sfeervol in. 

Klaas is vaak moe en kan zich niet lang inspannen doordat hij een energiestofwisselingsziekte heeft. Toch wil Klaas vlammen op het voetbaltoernooi van school. Hij heeft urenlang FIFA 13 op de computer gespeeld en op internet alle moves van zijn favoriete voetballer Messi bestudeerd. Hij is er helemaal klaar voor! 

Maar door zijn vermoeidheid dreigt Klaas het voetbaltoernooi te missen. 

Gelukkig komt er hulp uit onverwachte hoek en maakt Klaas met een aantal onwaarschijnlijke vrienden een spannende reis. Een reis die niemand ooit nog heeft gemaakt ...

Boven: een pagina uit het verhaal